HoutsoortenDouglas hout


Douglas hout is een houtsoort, afkomstig van de Douglas spar. Het spint is bleekbruin; het kernhout is roze-bruin.
Douglas hout  is donkerder dan vuren en heeft een roodbruine kleur. Door deze warme uitstraling is het hout populair voor het maken van carports, overkappingen en kapschuren.
Het hout is van nature zeer sterk en duurzaam en wordt daarom onbehandeld verkocht. In tegenstelling tot vuren is het Douglas hout dus niet geïmpregneerd, maar het valt wel in dezelfde duurzaamheidsklasse.
Het hout is in grote afmetingen beschikbaar en wordt bijvoorbeeld voor spant constructies gebruikt. Bij het maken van carports, overkappingen, tuinhuisjes, veranda ’s en kapschuren wordt Douglas hout veelvuldig toegepast.
De levensduur van onbehandeld Douglas bedraagt 10 - 15 jaar. Door het hout te onderhouden, te verven of te beitsen wordt de gebruiksduur verlengd. Onderhoud kan nooit kwaad, maar het hout afwerken met een beits laag is niet per se nodig. Wel adviseren we om onbehandeld Douglas hout niet in de grond te plaatsen. De vochtige grond heeft namelijk een negatief effect op de duurzaamheid. Zet de palen bijvoorbeeld in betonpoeren of gebruik h-ankers tijdens het plaatsen van de overkapping. Het hout moet circa 15 tot 20 cm boven de grond uit komen.

Douglas hout is makkelijk bewerkbaar en dus prima te zagen, te boren of te frezen. Hierdoor is het materiaal perfect voor het bouwen van een carport, het maken van een kapschuur of overkapping, tuinhuisje of veranda. Douglas hout is sterk, duurzaam en heeft een prachtige robuuste uitstraling met een natuurlijk vochtigheidsgehalte. Douglas hout wordt na droging steeds harder. Schrik niet als bij het indrogen scheuren en barstje ontstaan. Die geven het hout juist nog meer karakter. Over de constructie hoeft u zich geen zorgen te maken. De werking van het Douglas hout beïnvloedt  de constructieve eigenschappen niet. 

 

Geïmpregneerd Vurenhout


Het Nederlandse woord vuren is de genormeerde naam voor het hout van de fijnspar. Het wordt ook wel vurenhout genoemd.
In Nederland is vuren de meest gebruikte naaldhoutsoort, en daarmee de meest gebruikte houtsoort. Het is niet alleen makkelijk te bewerken maar ook relatief goedkoop.

Geïmpregneerd vurenhout wordt vooral gebruikt in de carportbouw: kapschuren, overkappingen, carports, veranda’s, tuinhuizen en tuinoverkappingen. Het hout wordt veelal geïmporteerd uit Scandinavië en het Baltische gebied (inclusief Rusland), maar ook uit Midden-Europa. Het kwalitatief beste hout komt uit wat koudere gebieden, waar de bomen trager groeien, met als gevolg fijnere groeiringen.

Geïmpregneerd vurenhout biedt een goede bescherming tegen weersinvloeden, insecten en schimmels. Het vurenhout heeft na het impregneren een groenige (tuinhoutgroen) kleur. Onder invloed van (zon)licht zal het in de loop van de tijd vergrijzen; mocht u de groene kleur willen behouden kunt u het behandelen. Geïmpregneerd vurenhout is gewoon te schilderen. Door de vele buiten toepassingen wordt Geïmpregneerd vurenhout vaak als tuinhout aangeduid. Na het impregneren neemt de levensduur over het algemeen met een factor 3 á 4 toe.

Door het hout te onderhouden, te verven of te beitsen wordt de gebruiksduur verlengd. Onderhoud kan nooit kwaad, maar het hout afwerken met een beits laag is niet per se nodig. Wel adviseren we om geïmpregneerd vurenhout niet in de grond te plaatsen. De vochtige grond heeft namelijk een negatief effect op de duurzaamheid. Zet de palen bijvoorbeeld in betonpoeren of gebruik h-ankers tijdens het plaatsen van de overkapping. Het hout moet circa 15 tot 20 cm boven de grond uit komen.

Geïmpregneerd vurenhout is makkelijk bewerkbaar en dus prima te zagen, te boren of te frezen. Hierdoor is het materiaal perfect voor het carport bouwen of het maken van een kapschuur of overkapping, tuinhuisje of veranda. Daarnaast is het relatief goedkoop. Zo kan Carports op maat lage prijzen hanteren én een uitstekende kwaliteit garanderen.

 

Red Class Wood


Red Class Wood is een nieuwe geïmpregneerde naaldhout "houtsoort" met de looks van Lariks Douglas hout, zonder de negatieve eigenschappen van Lariks Douglas hout. Zo is Red Class Wood hout vormvast doordat het kunstmatig is gedroogd. Krimp en uitzetting van het hout worden hierdoor sterk verminderd. Het is niet harsig zoals Lariks Douglas tuinhout. Ook is het veel duurzamer dan onbehandeld Lariks Douglas hout. Bovengronds krijgt u zelfs 10 jaar garantie. 
Tevens is de prijs van Red Class Wood zeer aantrekkelijk. De basis van Red Class Wood hout is naaldhout, door de speciale ecologische behandeling zonder chemische middelen krijgt het hout extra duurzaamheid en de kleur van Lariks Douglas hout. 
Nog een aantal voordelen zijn:

  • Tot 4 x langer kleurbehoud dan Lariks/Douglas hout
  • Ecologisch verantwoord productieproces
  • Kunstmatig gedroogd alvorens behandeling waardoor veel stabieler en maatvaster tijdens verwerking en gebruik
  • De gelamineerde Red Class Wood staanders zijn gladgeschaafd en kaarslecht door het lamineren
  • Geselecteerd hout, welke veelal knoest vast is
  • Vrij van zware metalen


 


Aantrekkelijke prijzen - Carports op maatAantrekkelijke prijzen
Specialist in maatwerk - Carports op maatSpecialist in maatwerk
Snelle levering - Carports op maatSnelle levering
Ook levering voor snelbouw mogelijk - Carports op maatOok levering voor snelbouw mogelijk