Douglas hout


Douglas hout is een houtsoort, afkomstig van de Douglas spar. Het spint is bleekbruin; het kernhout is roze-bruin.
Douglas hout  is donkerder dan vuren en heeft een roodbruine kleur. Door deze warme uitstraling is het hout populair voor het maken van carports, overkappingen en kapschuren.
Het hout is van nature zeer sterk en duurzaam en wordt daarom onbehandeld verkocht. In tegenstelling tot vuren is het Douglas hout dus niet geïmpregneerd, maar het valt wel in dezelfde duurzaamheidsklasse.
Het hout is in grote afmetingen beschikbaar en wordt bijvoorbeeld voor spant constructies gebruikt. Bij het maken van carports, overkappingen, tuinhuisjes, veranda ’s en kapschuren wordt Douglas hout veelvuldig toegepast.
De levensduur van onbehandeld Douglas bedraagt 10 - 15 jaar. Door het hout te onderhouden, te verven of te beitsen wordt de gebruiksduur verlengd. Onderhoud kan nooit kwaad, maar het hout afwerken met een beits laag is niet per se nodig. Wel adviseren we om onbehandeld Douglas hout niet in de grond te plaatsen. De vochtige grond heeft namelijk een negatief effect op de duurzaamheid. Zet de palen bijvoorbeeld in betonpoeren of gebruik h-ankers tijdens het plaatsen van de overkapping. Het hout moet circa 15 tot 20 cm boven de grond uit komen.

Douglas hout is makkelijk bewerkbaar en dus prima te zagen, te boren of te frezen. Hierdoor is het materiaal perfect voor het bouwen van een carport, het maken van een kapschuur of overkapping, tuinhuisje of veranda. Douglas hout is sterk, duurzaam en heeft een prachtige robuuste uitstraling met een natuurlijk vochtigheidsgehalte. Douglas hout wordt na droging steeds harder. Schrik niet als bij het indrogen scheuren en barstje ontstaan. Die geven het hout juist nog meer karakter. Over de constructie hoeft u zich geen zorgen te maken. De werking van het Douglas hout beïnvloedt  de constructieve eigenschappen niet. 

Aantrekkelijke prijzen - Carports op maatAantrekkelijke prijzen
Specialist in maatwerk - Carports op maatSpecialist in maatwerk
Snelle levering - Carports op maatSnelle levering
Ook levering voor snelbouw mogelijk - Carports op maatOok levering voor snelbouw mogelijk