Geïmpregneerd Vurenhout


Het Nederlandse woord vuren is de genormeerde naam voor het hout van de fijnspar. Het wordt ook wel vurenhout genoemd.
In Nederland is vuren de meest gebruikte naaldhoutsoort, en daarmee de meest gebruikte houtsoort. Het is niet alleen makkelijk te bewerken maar ook relatief goedkoop.

Geïmpregneerd vurenhout wordt vooral gebruikt in de carportbouw: kapschuren, overkappingen, carports, veranda’s, tuinhuizen en tuinoverkappingen. Het hout wordt veelal geïmporteerd uit Scandinavië en het Baltische gebied (inclusief Rusland), maar ook uit Midden-Europa. Het kwalitatief beste hout komt uit wat koudere gebieden, waar de bomen trager groeien, met als gevolg fijnere groeiringen.

Geïmpregneerd vurenhout biedt een goede bescherming tegen weersinvloeden, insecten en schimmels. Het vurenhout heeft na het impregneren een groenige (tuinhoutgroen) kleur. Onder invloed van (zon)licht zal het in de loop van de tijd vergrijzen; mocht u de groene kleur willen behouden kunt u het behandelen. Geïmpregneerd vurenhout is gewoon te schilderen. Door de vele buiten toepassingen wordt Geïmpregneerd vurenhout vaak als tuinhout aangeduid. Na het impregneren neemt de levensduur over het algemeen met een factor 3 á 4 toe.

Door het hout te onderhouden, te verven of te beitsen wordt de gebruiksduur verlengd. Onderhoud kan nooit kwaad, maar het hout afwerken met een beits laag is niet per se nodig. Wel adviseren we om geïmpregneerd vurenhout niet in de grond te plaatsen. De vochtige grond heeft namelijk een negatief effect op de duurzaamheid. Zet de palen bijvoorbeeld in betonpoeren of gebruik h-ankers tijdens het plaatsen van de overkapping. Het hout moet circa 15 tot 20 cm boven de grond uit komen.

Geïmpregneerd vurenhout is makkelijk bewerkbaar en dus prima te zagen, te boren of te frezen. Hierdoor is het materiaal perfect voor het carport bouwen of het maken van een kapschuur of overkapping, tuinhuisje of veranda. Daarnaast is het relatief goedkoop. Zo kan Carports op maat lage prijzen hanteren én een uitstekende kwaliteit garanderen.

 

Aantrekkelijke prijzen - Carports op maatAantrekkelijke prijzen
Specialist in maatwerk - Carports op maatSpecialist in maatwerk
Snelle levering - Carports op maatSnelle levering
Ook levering voor snelbouw mogelijk - Carports op maatOok levering voor snelbouw mogelijk